Schilderen

Het is belangrijk om het onderhoud van uw woning goed bij te houden. Het schilderen van de houten delen is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Door het schilderwerk regelmatig te laten beoordelen en eventueel opnieuw van een verflaag te voorzien blijft uw schilderwerk er verzorgd uitzien. Tevens zorgt het ervoor dat het hout in goede conditie blijft en dat uw huis er verzorgt uitziet.

Het is zeker niet overbodig om eens in de 5 jaar uw schilderwerk te onderhouden. Met name de delen die op het zuiden en westen staan. Deze delen hebben namelijk meer te verduren van de regen en de zon dan de delen op het noorden en oosten. Wacht u te lang met het opnieuw schilderenĀ  van uw kozijnen, deuren, gevelbekleding, enz. dan kan het hout beschadigen waardoor het herstel wel eens erg kostbaar kan worden.

Ook het binnen-schilderwerk is aan slijtage onderhevig en zou eens in de zeven jaar moeten worden onderhouden. Met name onderdelen die veel gebruikt worden en die dus sneller slijtage vertonen, zoals een trap. Ook als uw wanden zijn gesausd zal deze met name op hoeken slijtage plekken kunnen vertonen.